Mijn foto
Almere, Netherlands
www.my-delicious-cakez-nl

Cupcakes

Ontstaan van de cupcakes:
De cupcake ontstond in de Verenigde Staten ergens in de 19e eeuw. Cupcake is een engelse naam voor een klein gebakje meestal gebakken in een klein papieren of aluminium bakje. Het kan op verschillende manieren worden gemaakt, gevuld en versierd.

Het eerste cupcake-recept is te vinden in het kookboek van Eliza Leslie uit 1828. In die tijd werd op Engelse deftige theekransjes, naast het gebruikelijke kopje thee, ook een gebakje in de vorm van een theekopje gepresenteerd.
Deze eerste cupcakes werden vaak gebakken in een kopje (cups) of een ramekin, een klein potje van glas of porselein, waarin één portie van een gerecht of dessert kan worden bereid én geserveerd., wat een verklaring van hun naam kan zijn. Er zijn verschillende theorieën over de afkomst van de naam. Is het misschien dat de ingrediënten die nodig waren om cupcakes te maken afgewogen werden in een kopje? Wie zal het zeggen. Wat echter een feit is, is dat het een lekker gebakje is die je op verschillende manieren kan maken en versieren. Als er een speciale thema is kan dit leuk verwerkt worden in een cupcake. Bijvoorbeeld een leeftijd, afstuderen, geboorte baby, girlie, etc. binnenkort worden foto's geplaats van diverse thema's.